Mobile Device Management

 

Mobiele apparaten beveiligen en beheren

Veiligheid en controle

In de huidige zakelijke markt is het zakelijke gebruik van een smartphone van uw medewerkers niet meer weg te denken. Om flexibel en snel hun werk te doen, hebben ze hun toestel altijd binnen handbereik. Maar het toenemende gebruik heeft ook een keerzijde. Want hoe houdt u de controle op het gebruik? En hoe garandeert u de veiligheid van uw (vertrouwelijke) bedrijfsgegevens?

Zeker als medewerkers privé gebruik maken van verschillende soorten mobiele apparaten, zoals smartphones, tablets en laptops van het bedrijf, is het belangrijk om uw gegevens te beveiligen. Met Mobile Device Management, ook wel Any Device management genoemd, biedt KPN hierop een eenvoudig en effectief antwoord.

3 antwoorden over Mobile Device Management

Wat is het Mobile Device Management ?

Mobile Device Management (MDM) is een dienst van KPN die ervoor zorgt dat alle mobiele apparaten gemakkelijk door een IT afdeling kunnen worden beheerd en beveiligd.

Deze dienst is vooral ontwikkeld voor het beheer van de mobiele apparaten binnen uw organisatie. Uw IT afdeling kan de apparaten beveiligen, monitoren, beheren en ondersteunen.

Bij verlies of diefstal kan uw IT afdeling de apparaten op afstand blokkeren of wissen. Hierdoor voorkom u dat uw vertrouwelijke bedrijfsgegevens op straat komen te liggen. Thuis werken wordt op deze manier een stuk veiliger.

U als ondernemer hoeft zich bij het gebruik van MDM daarom geen zorgen te maken of de veiligheid van uw gegevens wel gewaarborgd zijn.

Beveilig uw mobiele apparaten
Beveilig uw app's

Wat is Mobile Application Management

Door het gebruik van App’s op smartphones, is de beveiliging en het beheer veel belangrijker geworden. Mobile Application Management is een dienst die zich richt op de beveiliging van software op uw mobiele apparaten. Via een beheerders portal kan uw IT afdeling uw App’s updaten, functies toevoegen en blokkeren.

Vooral als er met een privé apparaat gebruikt wordt gemaakt van bedrijfsapplicaties is dit handig. De IT afdeling kan hierdoor voorkomen dat er vertrouwelijke gegevens kunnen lekken via het privé apparaat van uw medewerkers.

De IT afdeling kan de app’s beveiligen, beheren, vergrendelen, updaten en wissen. Uw bedrijfsgegevens zijn daarom altijd beveiligd met Mobile Application Management.

Wat is het verschil tussen MDM en MAM ?

Het verschil tussen beiden diensten is met name de manier van beveiligen. Mobile Device Management beveiligd het apparaat, maar heeft geen toegang tot alle losse app’s. Mobile Application Management daarentegen beveiligd alleen bedrijfsapp’s.

Wanneer de mobiele apparaten eigendom zijn een organisatie wordt er vooral gebruik gemaakt van Mobile Device Management. Zo kunnen de apparaten van uw organisatie maximaal worden beveiligd. Hierbij is het wel belangrijk dat de apparaten niet privé worden gebruikt.

Bij het gebruik van bedrijfsapp’s op privé apparaten, gebruik je Mobile Application management. Hierdoor kunnen uw bedrijfsgegevens worden beveiligd, zonder dat het normale gebruik van de apparaten wordt beperkt.

Beide diensten zijn heel goed naast elkaar te gebruiken. Hiermee zorg je voor de beste beveiliging van uw data!

Altijd veilig met KPN mobile Device Management

Ontvang uw aanbod!

Wilt u meer informatie aanvragen? Vul het formulier in, en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

* deze gegevens worden enkel gebruikt voor uw offerte aanvraag.